Büyük günah işleyen cennete giremez mi?

Büyük günah işleyen cennete giremez mi?
iyi günler hocam
hocam ben bir halt ettim fakat sonucunu ögrenince kendi kendi yer oldum
Hayattan koptum lütfen soruma cevap yazın ve de ne olursunuz hakikati yazın
Ben ……………… arkadaşlar bunun sonucunda cennete giremeyecegimi söylediler bu dogrumu hocam

Cevap:

Değerli kardeşim,

Yüce Allah nesli, aileyi ve insanın iffetini korumak için zinayı (nikah/evlilik olamadan cinsel ilişkiyi) kesin olarak yasaklamış ve büyük günahlardan saymıştır. Dolayısıyla zinadan mutlaka kaçınmak gerekir.
Bununla birlikte bu günahı işleyen birisi pişman olur, tevbe eder (samimi olarak Yüce Allah’tan bağışlanma diler, Allah’a yönelir ve hayatını Allah’ın rızasına uygun şekilde düzeltirse) Rabbimiz bağışlayıcıdır. Yani insan günah işledikten sonra (sizin işlediğiniz günah da dahil) samimi olarak tevbe eder ve hayatını Allah’ın rızasına uygun şekilde düzeltirse inşallah yine cennete girer.

Kur’an’da şöyle buyurulmaktadır:
“Yine onlar ki, Allah ile beraber (tuttukları) başka bir tanrıya yalvarmazlar, Allah’ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan, günahı (nın cezasını) bulur;
Kıyamet günü azabı kat kat arttırılır ve onda (azapta) alçaltılmış olarak devamlı kalır.
Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışta bulunanlar başkadır; Allahı onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
Kim tevbe edip iyi davranış gösterirse, şüphesiz o, tevbesi kabul edilmiş olarak Allah’a döner. ” (Furkan Suresi :68-71)