İFTİRAYA UĞRAYAN NE YAPMALI

İFTİRAYA UĞRAYAN NE YAPMALI

Soru:bana ve aileme biri iftira atti bu bizi maddi ve manevi cok yipratti ve iftira atmadigini söyluyor ama allahta biliyor cok buyuk bir iftira atti bende surekli tebbet suresini okuyorum onunda benim cektiklerimi cekmesini istiyorum gercegi aciklamasini istiyorum nasil dua edebilirim ne olur yardim edin hangi dua edebilirim asla beddua etmedim bedduadan korkuyorum gunah oldugunu biliyorum ne olur yardim edin ne yapmaliyim annem cok uzuluyor bu iftira nasil aciga cikar.
Cevap:

Değerli Kardeşim,
Şüphesiz iftira, dinimize göre büyük günahlardan birisidir. Her iftiracı, tevbe edip, hakkını aldığı insanların haklarını iade etmezse, elbette iftirasının cezasını er geç görecektir.
İftiraya uğramak gerçekten zor bir durum ve zor bir imtihan. Bu durumun sizin için bir imtihan olduğunu düşünün ve sabırlı olun. Sabırlı olursanız hem sabrınızın ödülünü alırsınız hem de er geç gerçekler ortaya çıkar.
Daha önce Hz. Yusuf aleyhisselam’a iftira atıldı. Hem de çok çirkin bir iftira. Ama sonunda kendisine hiçbir şey gizli kalmayan Yüce Allah hakikatleri ortaya çıkarttı.
Yine Sevgili Peygamberimizin, temiz eşi,annemiz Hz. Aişe’ye de iftira attılar, elbette o ve Peygamberimiz çok üzüldüler, durumu ise Allah’a havale ettiler ve sonunda Rabbimiz iftiracıların iftiralarını ortaya çıkardı.
Her şeyi ve gizlilikleri bilen Rabbimiz şüphesiz sizin durumunuzu bilmektedir. Bu konuda kendinizi fazla üzmeyiniz. Siz ve anneniz kendinizi üzerek iftiracıyı sevindirmiş olursunuz,önemli olan Allah katındaki durumumuzdur.
Siz “Rabbim hayırlısıyla gerçekleri ortaya çıkar” diye dua edin ve sabırlı olun. Sizin de belirttiğiniz gibi beddua etmenize gerek yok, “Allah’ın iftira atanları sana havale ediyorum” demeniz yeterli. Fakat şunu da belirteyim ki affetmek beddua etmekten çok daha yüce bir davranıştır. Biz affedersek Rabbimiz de bizi affeder ve belki iftira edenler de hatalarını anlarlar.
Rabbim sizi bu sıkıntıdan hayırlısıyla kurtarsın. Selamlar.